Casper van Tuijl

Vanaf 2002 heb ik mijn opleiding tot osteopaat gevolgd aan College Sutherland in Amsterdam. Verbanden zien en het zoeken naar de oorzaak van de klacht vormt bij iedere patient weer een nieuwe uitdaging. Het feit dat iedere patiënt uniek is en dat iedereen een andere aanpak vraagt maakt osteopathie zo interessant. Zelfs al komen patiënten met vergelijkbare klachten, geen behandeling is het zelfde. Maatwerk leveren en de tijd nemen om echt naar iemands verhaal te luisteren geven mij veel voldoening in mijn werk.

In behandelingen kies ik meestal een gecombineerde aanpak: zowel de regio van het lichaam die acuut voor klachten zorgt wordt aangepakt als de onderliggende problemen die er voor zorgen dat klachten vaak terug blijven komen. Komt u bijvoorbeeld voor rugklachten, dan zal de eerste behandeling er op gericht zijn om de bewegelijkheid van wervels te verbeteren, maar zullen we ook gaan kijken naar de stand van het bekken en eventuele darmverklevingen die een invloed kunnen hebben op de rug en de houding. Alles met het oog op het verhelpen van de aanwezige problemen en preventie van toekomstige klachten. Want alleen als je het lichaam als geheel behandelt, kunnen klachten geheel genezen.

Naast het behandelen van volwassenen heb ik een grote affiniteit voor werken met baby´s en kinderen. Daarbij pas ik mijn kennis en vaardigheden toe vanuit de postgraduele opleiding Osteopathie bij kinderen van Pantha Rhei en mijn ervaring als ouder en opvoeder van mijn twee dochters.